Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK

St.Jansberg 1 A

6596 MK Milsbeek
Vraagprijs € 535.000,- k.k.
024-3604555

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1905 Woonoppervlakte 169 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Op unieke locatie gelegen, omgeven door natuurgebieden van Staatsbosbeheer, ruime vrijstaande, te renoveren, villa met aangebouwde garage en met diverse extra bijgebouwen op een perceel van 5.460 m2.
Deze villa is in ca. 1905 gebouwd en de eenvoudige bijgebouwen door de jaren heen. De woning...
Lees meer

Omschrijving

Op unieke locatie gelegen, omgeven door natuurgebieden van Staatsbosbeheer, ruime vrijstaande, te renoveren, villa met aangebouwde garage en met diverse extra bijgebouwen op een perceel van 5.460 m2.
Deze villa is in ca. 1905 gebouwd en de eenvoudige bijgebouwen door de jaren heen. De woning ligt erg vrij, in een zeer bosrijke omgeving aan een onverharde, eigen-weg in het grensgebied Nederland/Duitsland en Gelderland/Limburg op korte afstand van de dorpen Milsbeek, Plasmolen, Mook, Groesbeek en Gennep en de Mookerplas. ‘t Radboud UMC/- Universiteit ligt op ca. 14 km afstand.

De woning heeft een woonoppervlakte van ca. 169 m2, 157 m2 inpandige ruimte en 82 m2 externe bijgebouwen. De inhoud van de woning is 1264 m3.
Volgens het bestemmingsplan mag er maximaal 800 m3 gebouwd worden; wat er staat mag blijven staan. De bijgebouwen mogen niet worden uitgebreid.

Indeling:
Entree, hal, grote woonkamer, woonkeuken met zeer eenvoudige open keuken, 2 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet.
Op de eerste verdieping is een ruime overloop, 3 slaapkamers en één grote ruimte van ca. 48 m2 met beperkt daglicht.
Onder het huis zijn 2 kelders aanwezig.
De garage is naast het huis gelegen en via de woonkeuken te bereiken. De berging aan de achterzijde van het huis is ook via de woonkeuken te bereiken.
Op het terrein staan 3 bijgebouwen, één van ca. 48 m2, één van 34 m2 en één gebouw bestaande uit 2 overkappingen van 13,5 m2 en 14 m2.

Algemeen:
- er is geen centrale verwarming in de woning aanwezig.
- de woning is niet geïsoleerd.
- de woning is aangesloten op het gemeente riool.
- de woning is niet aangesloten op het aardgas netwerk maar op een gastank.
- de woning ligt op 52 meter boven NAP.
- de woning ligt gunstig ten opzichte van de zon. Terrein op het zuiden.
- De woning ligt in een stiltegebied.

De omgeving:
De Sint-Jansberg is een natuurgebied (Natura 2000-gebied) en voormalig landgoed gelegen bij Plasmolen en Milsbeek in Noord-Limburg. Het is een geliefd wandelgebied en sinds 1970 eigendom van Natuurmonumenten en circa 250 hectare groot.
Eén van de heuvels in het gebied is de Sint-Jansberg, die ook Kloosterberg wordt genoemd.
De Sint-Jansberg verbindt de Mookerheide met het Duitse Reichswald en grenst in het noorden aan de gemeente Groesbeek en wordt in het zuiden begrensd door de dorpen Plasmolen en Milsbeek en de N271.
Bij Plasmolen ligt een kleine stuwdam en staat de bovenste Plasmolen, een in 1999 gerestaureerde watermolen die volgens het ankerjaartal uit 1725 stamt, maar waarschijnlijk al in de 15de eeuw dienst deed als papiermolen.
Op de Sint-Jansberg zijn ook de grondvesten gevonden van één van de grootste Romeinse villa’s in Nederland, die vermoedelijk dateren uit de 2de eeuw na Christus.
Aan de voet van de Sint-Jansberg is in 2018 het oude natuurgebied, het Koningsven, in ere hersteld .
Ook loopt het Pieterpad door het gebied.
Delen van het gebied zijn niet toegankelijk omdat zich daar dassenburchten bevinden.

De natuur:
Het gebied is een stuwwal (eindmorene) ontstaan in de voorlaatste ijstijd en maakt deel uit van het gebied wat vroeger het Ketelwald was.
De Sint-Jansberg is de enige plek in Nederland waar de ligging van een gletsjertong uit de rissijstijd (Salien) is vastgesteld.
De twee hoogste hellingen zijn de Kiekberg (77 meter) en de Sint-Maartensberg (66 meter). Enkele vlakke stukken zijn in gebruik voor de landbouw.
Het gebied kenmerkt zich door beboste hellingen met bijzondere planten en prachtige bronbeekjes.
Er werd over dit natuurschoon, met haar bijzondere flora en fauna, al in 1900 geschreven o.a. door Jac. P. Thijsse, die het gebied graag bezocht.

Begin 1900 hebben veel kunstschilders hebben zich laten inspireren door de mooie natuur en vestigden zich gedurende kortere of langer tijd in de omgeving van de Sint-Jansberg. Het dorp Plasmolen is in 2009 door euroArt erkend als kunstenaarskolonie. Kijk op: www.stichting Jacques van Mourik.nl

Op korte afstand ligt het recreatiegebied de Mokerplas, met een zwemstrand, een camping, diverse restaurants en volop gelegenheid voor watersport.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 535.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1905 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 169 m² Perceeloppervlakte 5460 m² Overige inpandige ruimte 157 m² Externe bergruimte 82 m² Inhoud 1264 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Geen isolatie Warmwater Gasboiler eigendom Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 4235 m² (77.0 m bij 55.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Achterom Ja Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, voor 1 auto(s). Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Slecht tot matig Onderhoud buiten Slecht tot matig Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Ottersum Sectie A Perceelnummer 3275 Oppervlakte 5100 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Ottersum Sectie A Perceelnummer 3282 Oppervlakte 360 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK St.Jansberg 1 A in Milsbeek 6596 MK

Media toegevoegd door vrienden

Vrienden, familie en kenissen van de eigenaar hebben media gedeeld. Foto's en/of videos van (hun ervaringen met) de woning.
Route van naar St.Jansberg 1 A, 6596 MK Milsbeek

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.