Mijn favorieten

Eerste huis kopen

U gaat uw eerste huis kopen. Weet u waar u op moet letten?

U gaat uw eerste huis kopen. Een hypotheek, de NHG, een starterslening: er komt een hoop informatie op u af. Informatie waar u waarschijnlijk niet in thuis bent. Ook dan is Hestia makelaars en taxateurs voor u een betrouwbare partner. U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld persoonlijk advies, maar ook kunt u gratis ons netwerk gebruiken om uw droomhuis te vinden of een aankoopmakelaar vragen om u persoonlijk te begeleiden tijdens de aankoop van uw eerste huis.

De starterslening

Bent u een starter op de woningmarkt, dan kunt u gebruik maken van een starterslening. Een starterslening is een lening die u kunt afsluiten als aanvulling op uw hypotheek. Een starterslening kan dus net het verschil maken tussen het huis op de hoek en uw droomhuis.

Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden verbonden aan de starterslening. Zo moet u natuurlijk uw eerste huis kopen, is de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) verplicht en wordt de rente van zowel de hypotheek als de starterslening vastgezet voor een aantal jaren. De voorwaarden voor de starterslening zijn met ingang van 1 januari 2017 veranderd. Er wordt namelijk een combinatielening aan de starterslening toegevoegd waaruit de verplichte aflossing van uw starterslening wordt betaald. Voor meer informatie en overige voorwaarden verwijzen wij u door naar de gemeente van de te kopen woning.

De NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

Gaat u uw eerste huis kopen en maakt u gebruik van de starterslening, dan is de NHG verplicht. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Een hypotheek die is afgesloten met het NHG keurmerk is altijd volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo weet u zeker dat u een verantwoorde en betaalbare hypotheek heeft afgesloten. Wanneer onvoorziene situaties zoals arbeidsongeschiktheid, (langdurige) werkeloosheid of een scheiding een negatieve impact hebben op uw inkomen, biedt de NHG een financieel vangnet. Laat u van te voren goed informeren over de NHG. Voor het in kaart brengen van uw financiële mogelijkheden, zoals uw hypotheek, werken wij samen met GHW Assurantieadviseurs.

Ook uw eerste huis kopen doet u met behulp van een aankoopmakelaar

Gaat u uw eerste huis kopen of wilt u uw eerste huis kopen met behulp van een aankoopmakelaar? Dan kunt u ons tijdens werkdagen bereiken via telefoonnummer 024-360 4555, via makelaardij@hestia.nl of via het contactformulier op deze website. Wilt u meer weten over onze aankoopbegeleiding? Lees dan meer over de voordelen van een aankoopmakelaar.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring