Mijn favorieten

Huis kopen met of zonder makelaar

Een huis kopen zonder makelaar of met aankoopmakelaar?

Wanneer u een huis gaat kopen staat u voor de keus om dit zonder makelaar te doen, of met behulp van een ervaren NVM aankoopmakelaar. Waar kiest u voor? Dit is een vraag waar elk jaar duizenden mensen uit Nijmegen en omgeving een antwoord op moeten vinden. Hestia makelaars en taxateurs adviseert u graag over de voor- en nadelen van een huis kopen zonder makelaar of juist mét een aankoopmakelaar.

Een goede NVM aankoopmakelaar verdient zichzelf terug

U profiteert van veel voordelen wanneer u een NVM aankoopmakelaar inschakelt tijdens de aankoop van een nieuw huis. Maar er zijn ook voordelen aan verbonden wanneer u géén gebruik maakt van een NVM aankoopmakelaar. Wanneer u een huis gaat kopen zonder gebruik te maken van een NVM aankoopmakelaar bespaart u de makelaarscourtage. Dit geld kunt u natuurlijk ook direct in uw nieuwe huis investeren. Waarom zou u dan investeren in een NVM aankoopmakelaar?

Toch adviseren wij u om tijdens de aankoop van een huis altijd een ervaren NVM aankoopmakelaar in te schakelen. Zo leert onze ervaring dat een NVM aankoopmakelaar zichzelf vaak terugverdient, bijvoorbeeld tijdens de onderhandelingen over de vraagprijs. Een ervaren makelaar weet namelijk precies hoe dit proces in zijn werk gaat –kennis en ervaring die u waarschijnlijk niet bezit. Uit onderzoek is gebleken dat de aankoopprijs die tot stand komt via een aankoopmakelaar gemiddeld 3 tot wel 10% lager uitvalt dan de prijs die een koper zonder aankoopmakelaar kan realiseren. Ook geeft een ervaren NVM aankoopmakelaar nuttige tips en persoonlijk advies tijdens de aankoopbegeleiding waardoor u later niet voor onplezierige verassingen komt te staan. Daarnaast leert de NVM aankoopmakelaar u al in een vroeg stadium in het zoekproces kennen, zodat al uw wensen  goed worden behartigd. Zo kan een NVM aankoopmakelaar u al op de hoogte brengen van komend aanbod, soms zelfs voordat het pand op Funda staat!

Kortom, de hulp van een ervaren NVM aankoopmakelaar is sterk aan te raden. De nadelen wegen namelijk niet op tegen de voordelen van een professionele NVM aankoopmakelaar.

Een huis kopen? Ervaar de voordelen van een ervaren NVM aankoopmakelaar

Wilt u meer weten over de voordelen van een NVM aankoopmakelaar van Hestia makelaars en taxateurs? Lees dan meer over onze persoonlijke aankoopbegeleiding of neem direct contact met ons op. Wij vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke ontmoeting.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring