Mijn favorieten

Huis verkopen zonder makelaar

Handige tips en advies over uw huis verkopen zonder verkoopmakelaar

U heeft een mooi huis op het oog. Na een enthousiaste rondleiding door een eveneens enthousiaste verkoopmakelaar weet u het zeker: dit huis is een bod waardig. Al snel realiseert u zich dat uw huidige koophuis eerst verkocht zal moeten worden voordat u een nieuw huis kunt kopen. U beslist dat u zelf uw huis gaat verkopen, maar u wilt tegelijkertijd dat het goed gebeurt.

Een huis verkopen zonder makelaar: waar moet u op letten?

Uw huis verkopen zonder makelaar bespaart u aan de ene kant geld, maar aan de andere kant investeert u een hoop tijd van uzelf. Daarnaast verkoopt u misschien maar twee of drie keer in uw leven een huis en bent u maar in beperkt mate op de hoogte van de risico’s en aansprakelijkheid die hiermee gepaard kunnen gaan. Er zitten dus voor- en nadelen aan een huis verkopen zonder makelaar. Gaat u toch zelf uw huis verkopen zonder de hulp van een professionele verkoopmakelaar, dan willen we u enkele tips en advies geven.

Voordat u uw huis te koop zet moet u eerst een aantal zaken op orde brengen. Allereerst is het verstandig om uw huis te laten taxeren door een betrouwbare taxateur. Deze zal uw huis taxeren op basis van een aantal criteria, zoals de staat van uw huis, de ligging en de vraagprijs van vergelijkbare huizen in de omgeving. Op basis van deze taxatie kunt u uw vraagprijs bepalen.

Het bepalen van de vraagprijs en het begeleiden van alle bezichtigingen

Nadat u de vraagprijs heeft bepaald, is het tijd om uw huis onder de aandacht te brengen van het publiek. Zorg voor professionele foto’s van uw huis en schrijf wervende advertenties die u laat publiceren in kranten en natuurlijk ook op social media.

U gaat uw huis verkopen zonder verkoopmakelaar, dus dan zult u ook zelf de bezichtigingen moeten regelen. Zorg er voor dat uw huis er netjes uitziet voordat er potentiële kopers over de vloer komen. Zorg er ook voor dat u geïnteresseerden informatie kan meegeven over het huis dat u verkoopt, zoals bouwtekeningen, informatie over de buurt, de indeling van uw huis en eventuele foto’s. Zo gaan gegadigden nooit met lege handen naar huis.

….of toch een professionele verkoopmakelaar inhuren?

U merkt dat het u erg veel moeite zal kosten om u huis te verkopen zonder professionele en ervaren verkoopmakelaar. Daarom adviseren wij u altijd om bij de verkoop van uw huis een ervaren verkoopmakelaar in te schakelen. Die verdient zich namelijk vaak terug. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat de aankoopprijs die tot stand komt via een verkoopmakelaar gemiddeld drie tot wel tien procent hoger uitvalt dan de prijs die een verkoper zonder verkoopmakelaar kan realiseren!

Wilt u meer tips en advies van een ervaren verkoopmakelaar? Dan kunt u ons tijdens werkdagen bereiken via telefoonnummer 024-360 4555, via makelaardij@hestia.nl of via het contactformulier op deze website.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring